Slané muffiny
Slané muffiny

Pizzové muffiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 26. júla 2022. Komerčný recept.
Pizzové muffiny bez lepku
Foto: novalim

Zapojte dnes do pečenia aj svoje deti a pripravte si chutné bezlepkové pizzové muffiny. Do ruky, ako stvorené na desiatu alebo na výlet. Zobraziť celý popisZapojte dnes do pečenia aj svoje deti a pripravte si chutné bezlepkové pizzové muffiny. Do ruky, ako stvorené na desiatu alebo na výlet. A s našimi bezlepkovými múkami určenými na kysnuté cesto sa vám určite podaria. Tak poďme na to.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 ml
1 PL
1/2 kocky (čerstvé)
1 ks
1 ČL
1 ČL
Na plnku:
50 g
50 g
1 ks
trochu
100 g nastrúhaný
1 ks veľká mäsitá
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a cukor, rozmiešame a necháme trochu podyksnúť. Medzitým dáme do misy bezlepkovú múku Promix Alfa (alebo Beta), soľ, vajce a olej. Potom pridáme kvások a pomocou hnetača miesime asi 10 minút cesto. Prikryté fóliou ho potom necháme pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť.

  2. 2

    Medzitým si na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, šunku a slaninu. Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku, krátko orestujeme a necháme zmes vychladnúť. Vychladnutú ochutíme soľou a pizzovým korením.

  3. 3

    Vykysnuté cesto roztlačíme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Posypeme ho postrúhaným syrom, na to nanesieme a rozvrstvíme pripravenú zmes z cibule a údenín. Preložíme na tretiny ako list do obálky a nakrájame na šesť rovnakých kúskov. Každý z nich uzavrieme tak, aby ostala plnka vo vnútri a vložíme ho do formy na veľké muffiny vystlanej papierovými košíčkami na muffiny (ak takú nemáme, cesto rozdelíme na 12 ks a použijeme klasickú formu na 12 muffinov).

  4. 4

    Takto pripravené pizzové muffiny potrieme na povrchu olivovým olejom a necháme ich ešte asi pol hodinu prikryté fóliou podkysnúť. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Podkysnuté pizzové muffiny v nej potom pečieme asi 25 minút do zlatohneda. Po dopečení ich postriekame vodou z rozprašovača a necháme ich vychladnúť. Najlepšie chutia čerstvé. Ak ich nestihnete zjesť, odporúčame ich dať do mrazničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia