Karfiolová pizza

Pizza z karfiolového cesta

Autor receptu: redakcia

Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky.* Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou a čerstvým syrom je však famózny.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpanú cibuľu nakrájanú na mesiačiky premiešame s balzamikovým octom, cukrom, 1 PL oleja a štipkou soli. Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista.
  2. Karfiol vložíme do kuchynského robota a rozsekáme najemno. Presypeme ho do veľkej misy, pridáme mandľovú múku, strúhaný parmezán a vajcia. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Zmes rozdelíme na dva diely. Každý rozprestrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu utlačíme. V predhriatej rúre na 200 °C pečieme 15 minút.
  4. Na predpečené karfiolové cestá rozdelíme cibuľovú zmes a každú posypeme časťou rozdrobeného čerstvého syra. Pizze pečieme ďalších 15 minút, kým nebudú ich okraje zlatisté a prepečené. Navrch rozdrobíme zvyšný syr, posypeme rukolou a podávame.