Karfiolová pizza
Pizza z karfiolového cesta
Autor receptu: redakcia
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky.* Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou
a čerstvým syrom je však famózny.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ošúpanú cibuľu nakrájanú na mesiačiky premiešame s balzamikovým octom, cukrom, 1 PL oleja a štipkou soli.
Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista.
- Karfiol vložíme do kuchynského robota a rozsekáme najemno. Presypeme ho do veľkej misy, pridáme mandľovú múku, strúhaný parmezán a vajcia. Osolíme, okoreníme
a premiešame.
- Zmes rozdelíme na dva diely. Každý rozprestrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu utlačíme. V predhriatej rúre na 200 °C pečieme 15 minút.
- Na predpečené karfiolové cestá rozdelíme cibuľovú zmes a každú posypeme časťou rozdrobeného čerstvého syra. Pizze pečieme ďalších 15 minút, kým nebudú ich okraje zlatisté a prepečené. Navrch rozdrobíme zvyšný syr, posypeme rukolou a podávame.