Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia zemiakov, mozzarelly a ančovičiek. Recept na cesto mi dala moja známa Paola, vynikajúca kuchárečka:)

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vlaznej vode si rozpustim sol a cukor, vylejem na muku s kvasnicami, zamiesim, nakoniec pridam olivovy olej a znova dobre premiesim. Dam na teple miesto na pol hodinku kysnut.
  2. Dva plechy namastim olejom, cesto rozdelim na dva diely a postupne rukami roztlacim na cele plechy, ak mam cas, mozem nechat dalsiu polhodinku este pokysnut.
  3. Kym cesto kysne, zemiaky si nakrajam na tenke kolieska, pridam korenie na zemiaky(sol, cierne korenie, rozmarin, salvia, majoran, cesnek....) a dobre v miske premiesam. Mozzarellu nakrajam na male kocky a dam na cesto, potom poukladam rovnomerne zemiakove kolieska, ak mame dostatok mozzarelly, mozme dat znova trocha aj na zemiaky.
  4. Na zemiaky teraz dame ancovicky(nemusia byt), nakrajane na male kusky, rozmarin, na tenucko nakrajanu cibulu, oregano, jemne pokvapkame olivovym olejom a nakoniec posypeme struhanym syrom grana(ci pecorino alebo parmigiano). Upecieme do ruzova ;)
  5. Tato pizza prekrasne vonia ;)