Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept)
Autor receptu: zuzkabluzka
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia zemiakov, mozzarelly a ančovičiek. Recept na cesto mi dala moja známa Paola, vynikajúca kuchárečka:)
6 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vlaznej vode si rozpustim sol a cukor, vylejem na muku s kvasnicami, zamiesim, nakoniec pridam olivovy olej a znova dobre premiesim. Dam na teple miesto na pol hodinku kysnut.
- Dva plechy namastim olejom, cesto rozdelim na dva diely a postupne rukami roztlacim na cele plechy, ak mam cas, mozem nechat dalsiu polhodinku este pokysnut.
- Kym cesto kysne, zemiaky si nakrajam na tenke kolieska, pridam korenie na zemiaky(sol, cierne korenie, rozmarin, salvia, majoran, cesnek....) a dobre v miske premiesam. Mozzarellu nakrajam na male kocky a dam na cesto, potom poukladam rovnomerne zemiakove kolieska, ak mame dostatok mozzarelly, mozme dat znova trocha aj na zemiaky.
- Na zemiaky teraz dame ancovicky(nemusia byt), nakrajane na male kusky, rozmarin, na tenucko nakrajanu cibulu, oregano, jemne pokvapkame olivovym olejom a nakoniec posypeme struhanym syrom grana(ci pecorino alebo parmigiano).
Upecieme do ruzova ;)
- Tato pizza prekrasne vonia ;)