Pizza pre naše milované „srdiečka“
Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, v šupke uvarené očistené a nastrúhané zemiaky a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka.
- 2
Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Potom cesto rozvaľkáme cesto a povykrajujeme z neho mini pizze - srdiečka (s rozmerom približne 12 cm).
- 3
Na mini pizze natrieme paradajkovú omáčku, posypeme postrúhanou mozzarellou, pridáme pokrájanú šunku, salámu, šampiňóny, farebnú papriku... (podľa obsahu chladničky) a mini pizze upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 230-250 °C.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu