Pizza

Pizza pre naše milované „srdiečka“

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, v šupke uvarené očistené a nastrúhané zemiaky a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka.
  2. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Potom cesto rozvaľkáme cesto a povykrajujeme z neho mini pizze - srdiečka (s rozmerom približne 12 cm).
  3. Na mini pizze natrieme paradajkovú omáčku, posypeme postrúhanou mozzarellou, pridáme pokrájanú šunku, salámu, šampiňóny, farebnú papriku... (podľa obsahu chladničky) a mini pizze upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 230-250 °C.