Pizza
Pizza bez kysnutia
Autor receptu: heleninka88
Pizzu môžem vždy a všade a
ešte keď je domáca :-) Tento recept
je úplne najviac. Pizza chutí ako
originál z pizzerky. Vyskúšajte!
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Spravíme si kvások - do vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie. Kým sa spraví kvások, zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Pridáme nakysnutý kvások a vymiesime. Cesto necháme 10-15 minút podkysnúť. Aleno nemusíme, môžme s cestom pracovať aj hneď, ale tu už mám odskúšané, že niekoľko minút ho necháme postáť. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyvaľkáme do okrúhleho tvaru.
- Cesto natrieme paradajkovým základom, ktorý pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Na vrch pizze dáme suroviny podľa chuti (my máme radi klasiku - šunka, syr, kukurica). Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 °C asi 17 minút. A v normálnej rúre na 180 °C - 24 minút. Samozrejme, každá rúra je iná, tak pizzu v priebehu pečenia kontrolujeme. Na fotke je pizza aj so syrovými okrajmi :-)
Dobrú chuť ❤