Pivársky hovädzí perkelt (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.
5 porcií |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila papierovou utierkou.
- Nakrájala som ho na kocky.
- Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a opiekla.
- Slaninu som odsunula na okraj panvice a do výpeku som vložila pokrájané mäso. Opekala som ho, pokiaľ sa tekutina neodparila a zostal iba tuk.
- Tuk som zliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak. Počas opekania cibule, som pridala trstinový cukor a cibuľu som nechala zkaramelizovať.
- Do cibuľového základu som pridala na špic noža červenú mletú papriku a podliala som tento základ pivom. Nechala som spolu povariť 10 min.
- Pridala som mäso a opäť som nechala takto spolu podusiť chvíľku.
- Teraz som mäsko osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, bobkový list, borievky, nové korenie a horčicu.
- Mäso som zaliala pivom. Pomaly som dolievala, aby pena z piva neunikla von z rajnice. Zbytok piva som si odložila na podlievanie počas dusenia. Bravčové a hovädzie mäso podlievam postupne vždy iba malým množstvom tekutiny.
- Dusilo na slabšom plameni. Počas dusenia pred dokončením, som pridala saturejku, paprikovú nátierku a rozmarín. Napokon som pridala oregano. Používam ho namiesto majoránu, ktorý neznášam.
- Pokiaľ sa pripravovalo mäso, uvarila som som si zemiaky. Hotové som poliala roztopeným maslom. Uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.