Pistáciový cheesecake s pudingom
moderátorka, včera 17:00

Foto: Archív Simony Frantovej
Tento pistáciový cheesecake zvykne televízna moderátorka Simona Frantová pripravovať na rodinné oslavy.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| Puding: | |
| 1 ks |
|
| 500 ml |
|
| 2 PL |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Sušienky zomelieme na prášok. Pridáme roztopené maslo a škoricový cukor. Zmes rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy.
- 2
Zmiešame mascarpone a tvaroh. Pridáme vajíčko, práškový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a na záver pistáciový krém. Plnku rozotrieme na korpus a dáme piecť na 50 minút do vyhriatej rúry na 160 °C . Po dopečení necháme cheesecake v otvorenej rúre pozvoľna chladnúť.
- 3
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť na teplotu tela. Na vychladnutý cheesecake nanesieme pistáciový puding a dozdobíme rozdrvenými pistáciami. Dáme do chladničky na 24 hodín.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu