Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake s pudingom

Simona Frantová
moderátorka, včera 17:00
Pistáciový cheesecake s pudingom
Foto: Archív Simony Frantovej

Tento pistáciový cheesecake zvykne televízna moderátorka Simona Frantová pripravovať na rodinné oslavy.

8
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Sušienkový korpus:
250 g
200 g
Krém:
500 g
500 g
1 ks
3 PL
250 g
1 PL
Puding:
1 ks
500 ml
2 PL
Na ozdobenie:



Postup

  1. 1

    Sušienky zomelieme na prášok. Pridáme roztopené maslo a škoricový cukor. Zmes rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy.

  2. 2

    Zmiešame mascarpone a tvaroh. Pridáme vajíčko, práškový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a na záver pistáciový krém. Plnku rozotrieme na korpus a dáme piecť na 50 minút do vyhriatej rúry na 160 °C . Po dopečení necháme cheesecake v otvorenej rúre pozvoľna chladnúť.

  3. 3

    Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť na teplotu tela. Na vychladnutý cheesecake nanesieme pistáciový puding a dozdobíme rozdrvenými pistáciami. Dáme do chladničky na 24 hodín.

Diskusia k receptu