Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake s pudingom
Autor receptu: redakcia
Tento pistáciový cheesecake zvykne televízna moderátorka Simona Frantová pripravovať na rodinné oslavy.
|
8 porcií |
30 (+ odstátie) minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Sušienky zomelieme na prášok. Pridáme roztopené maslo a škoricový cukor. Zmes rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy.
- Zmiešame mascarpone a tvaroh. Pridáme vajíčko, práškový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a na záver pistáciový krém. Plnku rozotrieme na korpus a dáme piecť na
50 minút do vyhriatej rúry na 160 °C . Po dopečení necháme cheesecake v otvorenej rúre pozvoľna chladnúť.
- Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť na teplotu tela. Na vychladnutý cheesecake nanesieme pistáciový puding a dozdobíme rozdrvenými pistáciami. Dáme do chladničky na 24 hodín.