Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake s pudingom

Autor receptu: redakcia

Tento pistáciový cheesecake zvykne televízna moderátorka Simona Frantová pripravovať na rodinné oslavy.

8
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Sušienky zomelieme na prášok. Pridáme roztopené maslo a škoricový cukor. Zmes rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy.
  2. Zmiešame mascarpone a tvaroh. Pridáme vajíčko, práškový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a na záver pistáciový krém. Plnku rozotrieme na korpus a dáme piecť na 50 minút do vyhriatej rúry na 160 °C . Po dopečení necháme cheesecake v otvorenej rúre pozvoľna chladnúť.
  3. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť na teplotu tela. Na vychladnutý cheesecake nanesieme pistáciový puding a dozdobíme rozdrvenými pistáciami. Dáme do chladničky na 24 hodín.