Pistáciová torta

Pistáciová torta s ružovým krémom a malinami

Autor receptu: redakcia

12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pistáciový korpus: Cukor, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu a mlieko vyšľaháme. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva a pomleté pistácie. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.
  2. Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme a dáme na 15 minút do chladničky.
  3. Pistáciový korpus prerežeme na 3 časti a naplníme krémom a malinami. Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Tortu ozdobíme malinami a ružami, prípadne inými jedlými kvetmi.
  4. Malinové coulis: V menšom hrnci povaríme maliny s troškou vody a cukrom podľa chuti, rozmixujeme a necháme vychladiť.