Foto: lucka1111
Túto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre nás doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, Zobraziť celý popisTúto tortu som objavila na českom mimibazáre a okamžite som ju musela vyskúšať. Pre nás doma je taká netypická - doma pistáciové koláče nepekávam, ale teraz som neodolala. Ak máte chuť vyskúšajte tiež , my sme boli milo prekvapení :)
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
2 ks kvalitný pistáciový |
|
5 PL |
|
500 ml |
|
1 ks pistáciový |
|
2 x 250 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks pistáciová |
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky oddelíme od bielok, vyšľaháme sneh s cukrom, pridáme žĺtka a pomaly premiešavame, pridáme lyžicu vody.
-
2
Pridáme preosiatu múku, ktorú už zamiešame vareškou. Upečieme korpus. Je to klasická piškóta .
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť. Prekrojíme na poly a bohato natrieme marhuľovým džemom. Ja som mala marhuľovoslivkový - preto je taký tmavý.
-
4
Pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť 400 ml mlieka a 5 lyžíc cukru. V 100 ml mlieka si rozmiešame pudingy, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding.
-
5
Odstavíme, puding zotrieme po bokoch hrnca a priložíme naň igelitové vrecko aby nevznikla šupka - necháme vychladnúť.
-
6
Keď puding vychladne odstránime vrecko, ak sa vyzrážali pod ním kvapky vody priložíme papierový obrúsok, ten ju vpije. Puding vyšľaháme a pridáme pistáciový termix.
-
7
Teraz vyšľaháme šľahačky a pripravíme si želatínu. Na pôvodnej fotke je želatína, ktorú som ale zamenila za väčšiu, tá malá by asi nestačila!!!
-
8
Želatínu zalejeme 100ml vody, rozmiešame. Pridáme do nej 2 lyžice pudingu, premiešame a vylejeme do zvyšného pudingu. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne primiešame aj vyšľahanú šľahačku.
-
9
Takto vyzerá hotový krém. Ja som ale ešte pridala asi 2 polievkvoé lyžice práškového cukru, zdal sa mi málo sladký. Ale každý podľa svojej chuti.......
-
10
Prekrojený korpus potretý marmeládou spojíme, dáme naspäť do ráfika, alebo tortovej formy. Na korpus vylejeme krém. Deli tyčinku si nastrúhame - je to fuška :D , a posypeme tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc, ale my sme ju jedli po pár hodinách a držala pekne :)
-
11
A hotovo :)
-
12
Prierez :)
-
13
ráfik alebo forma 22cm
takze nieco ako arasidova tatranka bez arasidov, ladovy caj bez caju, jahodovy dzus bez jahod atd atd atd..., nech zije chemia
Recept na pistaciovy puding: 50g umletych pistaciovych orisku(velejemne), 1/2 pl pistaciove pasty, 500ml mleka, 50g maizeny, 70g cukru. Chcete-li ho zelenkavy, pridejte 1/2 kapky zeleneho barviva, ale jde jen o opticky klam, netreba, chut pravych pistacii tam mate a o to jde.