Piškótový zákusok s pudingovým krémom a so šľahačkou
Foto: dedka
Je to slávnostný koláčik, ktorý sa hodí na akékoľvek príležitosti, je veľmi chutný. Recept som získala od mojej starej mamy, ktorá síce pridávala Zobraziť celý popisJe to slávnostný koláčik, ktorý sa hodí na akékoľvek príležitosti, je veľmi chutný. Recept som získala od mojej starej mamy, ktorá síce pridávala vanilkový puding, ale veľmi lahodný je aj s jahodovým alebo čokoládovým pudingom, podľa chuti...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
4 ks |
|
4 PL horúca |
|
200 g |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
250 g (alebo maslo) |
|
Šľahačka: | |
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Krém: Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a Heru (maslo).
- 2
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a po lyžiciach pridáme vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Plech vymažeme a vysypeme múkou a nalejeme naň cesto. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút.
- 4
Upečenú piškótu potrieme krémom. Na krém dáme vrstvu šľahačky ušľahanej podľa návodu na obale, alebo si môžeme vyrobiť aj vlastnú (smotana na šľahanie 33 % s trochou cukru alebo aj bez cukru).
- 5
Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu