Piškótový zákusok

Piškótové rezy so smotanovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend obyčajné piškótové rezy so smotanovým krémom.

24
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu, potom vareškou opatrne zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý svetlý korpus.
  2. Na kakaové cesto som vajcia s cukrom vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala do základu a potom vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus.
  3. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  4. Mala som v chladničke smotanu na varenie a do nedele mala dobu spotreby. Keďže som mala naplánované pečené mäso, tak som musela smotanu spotrebovať. Do misy som naliala 800 ml smotany, pridala som vanilkový cukor a vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu vložila do nádoby so studenou vodou a nechala som kašu rýchlo vychladiť. Zatiaľ som maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešala do peny. Postupne som pridávala po lyžici vychladnutú krupicovú kašu a vyšľahala.
  5. Napokon som pridala griotku a ešte premiešala. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti.
  6. Na podnos som uložila prvý biely korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
  7. Na lekvár som natrela tretinu krému.
  8. Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom
  9. Na lekvár som natrela druhú tretinu krému.
  10. Na krém som položila druhý kakaový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a potom poslednou tretinou krému.
  11. Napokon som ho zakryla druhým bielym korpusom. Koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom som ho zaťažila 3 kg múky a nechala v chladničke do druhého dňa.
  12. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu s pridaním smotany, oleja a masla. Vyliala som na koláč a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
  13. Po stuhnutí čokoládovej polevy som krájala horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.