Piškótové kocky s citrónovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Osvieženie na tieto dni.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto svetlé: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
1 bal. |
|
8 PL |
|
1/2 bal. |
|
0,5 dcl vlažná |
|
Cesto čokoládové: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
150 g rozpustená |
|
1/2 bal. |
|
8 PL |
|
0,5 dcl vlažná |
|
Plnka: | |
400 ml (16-18 %) |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
z 1 citróna (nastrúhaná) |
|
3 PL |
|
250 g |
|
Citrónová poleva: | |
z 1 citróna |
|
400 g |
|
1 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: Pripravíme si suroviny na cesto svetlé aj čokoládové. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme postupne vlažnú vodu, po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a Zlatým klasom, ktorú varechou zľahka vmiešame. Menší plech (29x39 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút. Podobne pripravíme aj čokoládové cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme, primiešame vlažnú vodu, rozpustenú čokoládu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rovnako upečieme.
-
2
Plnka: Všetky ingrediencie na plnku dáme do misy a dobre varechou premiešame - to preto, aby sa nám nezrazili vajíčka. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho - asi 13-15 minút, čím viac percentná je kyslá smotana, tým skôr krém zhustne. Krém zakryjeme fóliou necháme vychladnúť.
-
3
Heru vymiešame do hladka postupne spojíme s krémom.
-
4
Z upečeného vychladnutého čokoládového korpusu stiahneme papier na pečenie. Na oboch korpusoch upravíme boky a korpusy potrieme džemom.
-
5
Na čokoládový korpus rovnomerne rozotrieme plnku a položíme svetlý korpus stranou natretou džemom nadol. Zo svetlého cesta potom stiahneme papier na pečenie. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
-
6
Citrónová poleva: Práškový cukor, citrónovú šťavu a olej dáme do misy a vymiešame lyžicou do penista. Stuhnutý zákusok polejeme citrónovou polevou. Dobrú chuť.
Ďakujem.
Aj Tebe krásy prvomájovy dnik.
Ma sviežu chuť.
Ďakujem.
Ďakujem.