Pirátska zmes (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na suroviny i prípravu.

4
porcie

Postup

  1. Mäso odkostíme, nakrájame na väčšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať na hodinu do chladu.
  2. Kúsky mäsa obalíme v múke. Ja som použila hladkú celozrnnú.
  3. Medzitým si v panvici rozohrejeme olej. Kúsky rýb v ňom postupne opečieme z oboch strán domäkka. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
  4. Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, trochu ju rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlata. Pridáme mletú papriku a rascu. Zaprášime múkou (použila som zvyšnú z obaľovania rýb) a opražíme.
  5. Zalejeme vývarom alebo vodou a kyslou smotanou. Pridáme ocot a pretlak.
  6. Omáčku podľa chuti osolíme a za občasného miešania uvaríme.
  7. Ryby vložíme späť do panvice s omáčkou a spolu prehrejeme.
  8. Hotovo! Podávame s varenými zemiakmi, haluškami alebo ryžou.