Pirátska zmes (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na suroviny i prípravu.
Postup
- Mäso odkostíme, nakrájame na väčšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať na hodinu do chladu.
- Kúsky mäsa obalíme v múke. Ja som použila hladkú celozrnnú.
- Medzitým si v panvici rozohrejeme olej. Kúsky rýb v ňom postupne opečieme z oboch strán domäkka. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
- Do výpeku pridáme nakrájanú slaninu, trochu ju rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme dozlata. Pridáme mletú papriku a rascu. Zaprášime múkou (použila som zvyšnú z obaľovania rýb) a opražíme.
- Zalejeme vývarom alebo vodou a kyslou smotanou. Pridáme ocot a pretlak.
- Omáčku podľa chuti osolíme a za občasného miešania uvaríme.
- Ryby vložíme späť do panvice s omáčkou a spolu prehrejeme.
- Hotovo!
Podávame s varenými zemiakmi, haluškami alebo ryžou.