Pilau rice (fotorecept)
Autor receptu: katka78
Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe, ako hlavné jedlo.
Postup
- Ryžu opláchnem a nechám odkvapkať. Na troche oleja opečiem cibuľu a kešu oriešky.
- Pridám škoricu, klinčeky, kardamón a opečiem.
- Prisypem kurkumu a čerstvo podrvenú rímsku rascu. Ochutím soľou.
- Premiešam.
- Pridám hrozienka a ešte raz premiešam.
- Nakoniec pridávam ryžu.
- Opäť dobre premiešam.
- Kým sa spojí s ostatnými surovinami a zafarbí kurkumou, v hrnci si nechám zovrieť vodu so šafranom.
- Vriacou zalejem ryžu..
- .. a na nízkej teplote pod pokrievkou dusím domäkka 15 minút. Stiahnem z ohňa a nechám ešte cca 5 minút odstáť.
- Z hotového ešte zvyknem vytiahnuť škoricu, klinčeky aj kardamón. Podávam posypané čerstvou koriandrovou vňaťou (momentálne nemám).
Na obr. +Kura Tikka Masala