Pilau rice (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe, ako hlavné jedlo.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Ryžu opláchnem a nechám odkvapkať. Na troche oleja opečiem cibuľu a kešu oriešky.
  2. Pridám škoricu, klinčeky, kardamón a opečiem.
  3. Prisypem kurkumu a čerstvo podrvenú rímsku rascu. Ochutím soľou.
  4. Premiešam.
  5. Pridám hrozienka a ešte raz premiešam.
  6. Nakoniec pridávam ryžu.
  7. Opäť dobre premiešam.
  8. Kým sa spojí s ostatnými surovinami a zafarbí kurkumou, v hrnci si nechám zovrieť vodu so šafranom.
  9. Vriacou zalejem ryžu..
  10. .. a na nízkej teplote pod pokrievkou dusím domäkka 15 minút. Stiahnem z ohňa a nechám ešte cca 5 minút odstáť.
  11. Z hotového ešte zvyknem vytiahnuť škoricu, klinčeky aj kardamón. Podávam posypané čerstvou koriandrovou vňaťou (momentálne nemám). Na obr. +Kura Tikka Masala