Prepeličie prsia

Pilaf z quinoy k prsičkám z perličky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia z perličky očistíme od tuku a potrieme ich vyšľahaným maslom s najemno nasekanou šalviou. Opekáme na panvici asi 5 minút a prelievame ich roztopeným maslom, osolíme a okoreníme. Pridáme strúčik cesnaku a dopekáme v rúre asi 12 minút pri 170 °C.
  2. Quinou namočíme na hodinu do studenej vody, zlejeme a dobre prepláchneme, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme.
  3. Na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú zelenú papriku, mrkvu, cukrový hrášok, paradajky, najemno nasekanú petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením, už nevaríme.