Morčacie mäso

Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept)

Autor receptu: marienka44

V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

3
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rezančeky pokrájané mäso dáme do misky, primerane osolíme, okoreníme čiernym korením, mletým chilli a koriandrom, pridáme prelisovaný 1 strúčik cesnaku a všetko zalejeme repkovým olejom. Necháme odležať.
  2. Zatiaľ pripravíme zeleninu. Zelenú papriku a kapiu pokrájame na rezance, cibule na polmesiačiky, pór a mrkvu na kolieska.
  3. Rozpálime wok s trochou oleja a prihodíme pokrájané mäso. Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.
  4. Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej. Mäso ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici. Ja si to netrúfam.
  5. Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme.
  6. Pikantné soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík. Ja som si zvolila ryžu s pohánkou a quinoou.