Morčacie mäso
Pikantné morčacie (kuracie) soté (fotorecept)
Autor receptu: marienka44
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.
3 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rezančeky pokrájané mäso dáme do misky, primerane osolíme, okoreníme čiernym korením, mletým chilli a koriandrom, pridáme prelisovaný 1 strúčik cesnaku a všetko zalejeme repkovým olejom. Necháme odležať.
- Zatiaľ pripravíme zeleninu. Zelenú papriku a kapiu pokrájame na rezance, cibule na polmesiačiky, pór a mrkvu na kolieska.
- Rozpálime wok s trochou oleja a prihodíme pokrájané mäso. Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.
- Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej. Mäso ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici. Ja si to netrúfam.
- Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme.
- Pikantné soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík. Ja som si zvolila ryžu s pohánkou a quinoou.