Pikantné kuracie prsia na čínsky spôsob s medom

patrick - fotkapatrick, 8. decembra 2012
Pikantné kuracie prsia na čínsky spôsob s medom
Foto: patrick

Dlho som váhal čo si pripraviť na dnešný obed no nakoniec vyhralo toto zaujímavé jedlo.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
30 g
20 g
50 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si prekrojíme vodorovne na polovicu a potom ich nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením piatich vôní, pridáme trošku sezamového oleja, dobre do mäsa vmasírujeme a necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    Ryžu prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme badyán a 2 kardamónové semienka pre vôňu. Zalejeme so 150 ml vody, prykrijeme pokrievkou a privedieme k varu. Potom plameň stíšime a necháme pomaly variť 10 minút.

  3. 3

    Na panvici si rozpálime olivový olej a pridáme do nej nakrájané mäso. Pražíme na najväčšom plameni. Po chvíli pridáme trochu sójovej omáčky a premiešame s mäsom. Keď máme mäso skoro urobené malo by začínať byť aj chrumkavé tak pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a aj ten opražíme.

  4. 4

    Po tom ako sa nám ryža varila 10 minút vypneme plameň a vyberieme badyán a kardamón (už splnili svoju misiu), pridáme mrazenú zeleninu, premiešame s ryžou a necháme na sporáku zakryté pokrievkou. (v hrnci je dostatok tepla na to aby sa zelenina spravila)

  5. 5

    Keď máme mäso hotové tak do panvice ešte prilejeme glazúru z medu, kečupu, limetky a chili omáčky a všetko mäso v nej obalíme a necháme na sporáku ešte zo 2 minútky zľahka skaramelizovať.

Diskusia k receptu

jillsun
mnam. vyzera to naozaj chutne. vdaka za rychly a chutny recept.
momo
ej ha ako klobuk dole no mnaaam:-)taký mladý a taký šikovný:-)idem to hned aj skusiť:-)
ostrozubok
Vyskusane a je to velmi mnam! Boli sme milo prekvapeny, len namiesto kecupu som dala pokrajane paradajky, lebo kecup sme nemali, ale bolo to vynikajuce!
eviana
Vyzerá to krásne, chutne... šikovný si, tlieskam :)
beautifulpocahontas
Výborný recept! Ďakujem! Ja som ešte pred tým ako som dala na panvicu mäsko opražila pórik a tiež to bolo výborné. Toto je presne ten recept, ktorý sa dá vždy pekne obmeniť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia