Pikantné kalkatské morčacie prsia

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Všetky suroviny na marinádu zmiešame. V panvici rozpálime lyžicu oleja a asi 5 minút na ňom opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť a pridáme k marináde. Do marinády pridáme morčacie prsia nakrájané na kocky, dobre premiešame, aby sa celé obalili a dáme odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
  2. Zvyšný olej rozohrejeme v panvici, pridáme čili a mleté biele korenie a restujeme na miernom plameni. Potom pridáme mäso a za stáleho miešania opekáme ešte 10 minút. Na tanieri posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou. Podávame so špenátovými kroketami.
  3. NÁŠ TIP: Špenátové krokety pripravíme z 250 g mrazeného špenátu, 200 g varených zemiakov, 3 rožkov, 100 g strúhanky, 100 g hladkej múky, soli, mletého čierneho korenie a vegety.