Foto: nazarboncuk
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala.Pokúsila som sa ho urobiť doma podľa receptu mojej svokry. Názov Anne pochádza Zobraziť celý popisKeď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala.Pokúsila som sa ho urobiť doma podľa receptu mojej svokry. Názov Anne pochádza z tureckého "anne" - mama :) teda mamičkin špenát. Tá nám ho musí, chuderka, robiť na tony keď sme u nich doma. Mimochodom, ospravedlňujem sa za zlú kvalitu titulnej foto :/
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si špenátové listy. Dôkladne ich umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Ja som nemala iný tak som použila baby špenát, ale najlepší je asi klasický. Umyté a nakrájané listy zaparíme horúcou vodou alebo ich krátko povaríme. Vodu zlejeme a DôKLADNE vyžmýkame zo špenátu vodu.
-
2
Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľku.
-
3
Pridáme lyžicu paprikovej pasty a za stáleho miešania opražíme.
-
4
Na záver vložíme vyzmýkané špenátové listy, poriadne premiešame, osolíme, okoreníme podľa chuti. Dôležité je, aby sa špenát nerozvaril na kašu ale zachoval si listovú štruktúru. Hotovo. Šup ho vychladiť a môžeme papať :) Podávame s bielym jogurtom, samozrejme kto nechce nemusí, bielym chlebom, a bohato pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou. Dobrú chuť! alebo ako hovorí anne: Afiyet olsun! :)
To aj pre Hubatu, na Slovensku ju netreba nahrádzať, kúpiš si ju.
www.google.sk/imgres?imgurl=http://www.hasipekbiber.c...
Nuž ale toto je naozaj domácky robená salca v prostredí 40 C na slnku, takže u nás to asi veľmi možné nebude ;) kľudne môžete namiesto toho použiť kupovanú maďarskú pálivú alebo sladku pastu ako odporúča @evannaa , chuť nie je ta istá ale je podobná:)
ps. Neskúšajte to robiť v rúre, pretože to je úplne iná chuť. Tento recept pridám čo možno najskôr ;)
A ďakujem ;)
www.google.sk/imgres?imgurl=http://www.hasipekbiber.c...
www.ozlemsturkishtable.com/search/label/Turkish%20Spices...
@jamarlen hmm..to som nevedela, ale možno práve preto k nemu jedia jogurt :)