Pikantná zeleninová polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme ju do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu podusíme. Primiešame rajčiakový pretlak a pridáme olúpané, na kocky pokrájané a jadier zbavené rajčiaky.
  2. Doplníme zeleninovým vývarom a sangritou, ochutíme soľou, korením, cukrom, bazalkou, oreganom a cesnakom rozotreným so soľou. Polievku varíme pri strednej teplote asi 15 minút.
  3. Ešte raz ochutíme, pridáme ostré tabasco, uvarené rezance a podávame.