Pikantná zeleninová polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme
ju do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu
podusíme. Primiešame rajčiakový pretlak a pridáme olúpané, na kocky pokrájané a jadier zbavené rajčiaky.
- Doplníme zeleninovým vývarom a sangritou, ochutíme soľou, korením, cukrom, bazalkou, oreganom a cesnakom
rozotreným so soľou. Polievku varíme pri strednej teplote asi 15 minút.
- Ešte raz ochutíme, pridáme ostré tabasco, uvarené rezance a podávame.
|