Foto: nazarboncuk
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame trochu mlieka s droždím a cukrom. Kvások necháme odpočívať 15 minút. Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, olivový olej, zvyšné mlieko a kvások. Miesime kým nie je cesto pružné a odlepuje sa od rúk a misky. Preložíme do olejom vymazanej nádoby a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každý kúsok formujeme do oválneho tvaru, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom každý kúsok rozvaľkáme do tvaru "loďky" preložíme na pečiaci papier a naplníme (okraje necháme voľné) kúskami mozzarelly, paradajok a chilli papričky. Okraje zahneme, potrieme jogurtom rozmiešaným s vodou a posypeme černuchou alebo sezamom.
- 3
Rúru vyhrejeme na maximum (250 - 300 °C) aj s plechom na ktorom budeme pide piecť. Pide opatrne prenesieme s papierom na plech a pečieme asi 12 - 15 minút. Treba sledovať. Okraje by mali mierne zhnednúť. Vyberieme, preložíme na mriežku a okraje jemne potrieme olivovým olejom. Tým pide zostane mäkké aj po vychladnutí. Nakoniec do stredu uložíme stonky rukoly a bazalky. Podávame teplé. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už aj uložené,ďakujem @nazarboncuk za túto dobrotu nad dobroty
Inak výborný recept a ide to aj s bezlepkovou múkou, prekvapivo to pekne drží pohromade :) moc Ďakujem
Jožka tento recept je fantastický a jeden z mjich obĺúbených na vareche. Len som upozornila na čas - ak to mám robiť podľa receptu tak nesedí k popisu. A mohlo by to rozhodiť prípravy ostatným rovnako ako mne po prvý krát. Je to len pomoc a preto si sem píšeme či nie?