Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: andys

Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou

10
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - gramáž uvádzam približnú, pesto som robila "podľa chuti".
  2. Píniové jadierka na sucho opražíme na panvici. Necháme vychladnúť.
  3. Všetky suroviny - petržlenovú vňať bez stoniek, nastrúhaný parmezán, opražené oriešky, cesnak, nakrájaný na menšie kúsky, soľ a olivový olej - dáme do nádoby na mixovanie. Použila som nový cesnak, ktorý ma jemnejšiu chuť, tak som si dovolila dať až 3 stúčiky :)
  4. Všetko spolu zmixujeme a prípadne ešte dochutíme soľou. Hotové pesto podávame - napríklad ku kalmárom s ciabattami :) Dobrú chuť :)