Petre Roman rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. júna 2016

Tento recept som dostala od moje rumunskej priateľky mailom ešte pred rokom... Stále som ho odkladala na pozdejšie... Možno je nato vhodný čas vyskúšať... Pátrala som, kto je ten pán a zistila som - rumunský politik... Hádam s mlsným jazýčkom...

20
porcií
50 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: I. II. III.
3 ks
3 PL
3 PL
3 PL
3 PL vrchovaté
1/3 bal
Krém:
800 ml
3 bal
6 PL
250 g
1 PL
250 g na karamel
100 g strúhané
200 g
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piekla som tak ako zvyknem, že miešam cesto na ďalší korpus, pokiaľ sa mi prvý pečie... takže som trúbu nechala vyhriať na 180 st. rozbila som tri vajcia, pridala som vrchovaté lyžice kryštálového cukru a vymiešala som do peny, pridala som olej a vodu a ešte dobre prešľahala... múku som zmiešala s práškom do pečiva a v malých dávkach som preosiala do cesta.

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila... piekol sa 10min. upečené korpusy som ukladala na mriežku...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa chladili korpusy, pripravila som si krém. do rajnice som dala variť polovicu mlieka, v druhej polovici som vymiešala Zlaté klasy a cukor... pridala som do vriaceho mlieka a uvarila hustú kašu... chladila som ju v nádobe so studenou vodou... ešte do vlažnej som pridala maslo a miešala kým sa neroztopí.

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ho vyšľahala mixérom a pridala som strúhané pistácie... krém som rozdelila na 3 rovnaké časti... posledná časť pôjde na vrch... napokon som pridala malinový extrakt.

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do rajnice som dala cukor a nechala som ho skaramelizovať... kým bol ešte horúci, poliala som vrch dvoch korpusov a tretí som nechala bez karamelu.

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horúcim karamelom som poliala 2 korpusy...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na karamel som uložila tretinu krému a rovnomerne rozotrela.

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na krém som položila druhý korpus poliaty karamelom a rozotrela som druhú tretinu krému...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A položila som tretí korpus a potrela som ho poslednou tretinou krému... uložila do chladničky... musí poriadne stuhnúť...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ráno som urobila polevu a poliala som koláč... treba nechať opäť stuhnúť...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Celú noc som uvažovala nad tým, ako vlastne pokrájam tie rezy, veď ten karamel stuhol a bol ako betón. A tiež mi nešlo do hlavy, prečo má tento zákusok taký názov... takže do rána karamel úplne zmäkol a nebol problém s krájaním... ale som po ochutnaní zistila, že tento zákusok je skutočne výnimočný, možno ako jeho autor... rezy vsiakli do seba karamel a sú neskutočne krehké a chutné... zákusok je jednoduchý na pečenie a oplatí sa vyskúšať... prajem vám dobrú chuť..)

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom, čo som opustila môj rodný kraj, adaptovala som sa len veľmi ťažko na nové prostredie... ale moje prekrásne ruže budem pestovať, ak ma presťahujú i na Saharu...

    Petre Roman rezy (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@alena77 , nie je podstatné ako sa zákusok vydarí, ale ako vám chutil...je jasné, že sa nikdy tak nepodarí, ako by sme si želali..ale podľa mňa sa vydaril super a tem karamel tam urobil zázrak s príjemnou chuťou.-) vďaka z celého srdiečka za odvahu a vyskúšanie receptu a máš môj obdiv a pochvalu..)
Spravila si excelentné a lahodne vyzerajúce rezy.
Domov máme tam,kde sme si nechali srdce.
Tvoje srdce je také krásne ako tvoje prekrásne ruže.Táto moja holandská ruža prežila silné krupobitie.Želám si nech ti poteší tvoje ubolené srdiečko.


@aandulka , vďaka za pochvalu.-)@haji , pokiaľ ma to baví, budem to robiť s láskou..)@frezia68 ,vďaka za pochvalu ruží.-)@annan ,treba vyskúšať, ale som presvedčená, že budú chutiť.-)@eviana ,vieš, písala som o tom karamele, ale sa že sa celá dávka vpila do korpusu, to som nečakala no a vďaka tomu sú aj rezy veľmi chutné a šťavnaté...po karameli chuť...) ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
1x haji