Petre Roman rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dostala od moje rumunskej priateľky mailom ešte pred rokom... Stále som ho odkladala na pozdejšie... Možno je nato vhodný čas vyskúšať... Pátrala som, kto je ten pán a zistila som - rumunský politik... Hádam s mlsným jazýčkom...

20
porcií
50 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piekla som tak ako zvyknem, že miešam cesto na ďalší korpus, pokiaľ sa mi prvý pečie... takže som trúbu nechala vyhriať na 180 st. rozbila som tri vajcia, pridala som vrchovaté lyžice kryštálového cukru a vymiešala som do peny, pridala som olej a vodu a ešte dobre prešľahala... múku som zmiešala s práškom do pečiva a v malých dávkach som preosiala do cesta.
  2. Plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila... piekol sa 10min. upečené korpusy som ukladala na mriežku...
  3. Kým sa chladili korpusy, pripravila som si krém. do rajnice som dala variť polovicu mlieka, v druhej polovici som vymiešala Zlaté klasy a cukor... pridala som do vriaceho mlieka a uvarila hustú kašu... chladila som ju v nádobe so studenou vodou... ešte do vlažnej som pridala maslo a miešala kým sa neroztopí.
  4. Potom som ho vyšľahala mixérom a pridala som strúhané pistácie... krém som rozdelila na 3 rovnaké časti... posledná časť pôjde na vrch... napokon som pridala malinový extrakt.
  5. Do rajnice som dala cukor a nechala som ho skaramelizovať... kým bol ešte horúci, poliala som vrch dvoch korpusov a tretí som nechala bez karamelu.
  6. Ešte horúcim karamelom som poliala 2 korpusy...
  7. Na karamel som uložila tretinu krému a rovnomerne rozotrela.
  8. Na krém som položila druhý korpus poliaty karamelom a rozotrela som druhú tretinu krému...
  9. A položila som tretí korpus a potrela som ho poslednou tretinou krému... uložila do chladničky... musí poriadne stuhnúť...
  10. Ráno som urobila polevu a poliala som koláč... treba nechať opäť stuhnúť...
  11. Celú noc som uvažovala nad tým, ako vlastne pokrájam tie rezy, veď ten karamel stuhol a bol ako betón. A tiež mi nešlo do hlavy, prečo má tento zákusok taký názov... takže do rána karamel úplne zmäkol a nebol problém s krájaním... ale som po ochutnaní zistila, že tento zákusok je skutočne výnimočný, možno ako jeho autor... rezy vsiakli do seba karamel a sú neskutočne krehké a chutné... zákusok je jednoduchý na pečenie a oplatí sa vyskúšať... prajem vám dobrú chuť..)
  12. Potom, čo som opustila môj rodný kraj, adaptovala som sa len veľmi ťažko na nové prostredie... ale moje prekrásne ruže budem pestovať, ak ma presťahujú i na Saharu...