Pestré ragú so slovenskou ryžou fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. mája 2012
Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept)
Foto: pusta

Toto ragú je z bravčového pliecka, koreňovej zeleniny, jarnej cibuľky, chilli papričky, zeleného hrášku, okorenené čerstvo mletým čiernym korením a drvenou rascou, chuť doladená citronovou šťavou. Výsledná chuť má byť jemne slano-sladko-kyslá a ľahko pikantná. Podávala som so slovenskou ryžou, bezlepkové diéty zvolia inú vhodnú prílohu, lebo slovenská ryža je vlastne cestovina v tvare ryže.

2 -3
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

300 g
1 ks
50 g
1 ks
1/2 zväzku
50 g
50 g
1/2 ks (feferónka)
z 1/2 citróna
1 - 2 ks
1 ks
 podľa chuti
1/2 CL
 podľa chuti
3 PL
250 ml/+ hrnček
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu som nakrájala na kocky, mrkvu a petržlen na kolieska.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko som pokrájala na kocky.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opražila som ho sprudka neosolené na rozpálenom oleji takmer do hneda. Ked bolo mäsko opražené, osolila som ho, pridala som cibuľu a chvíľku restovala všetko spolu. Okorenila som čerstvo mletým čiernym korením a drvenou rascou.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa mäsko pražilo, pokrájala som na kolieska jarnú cibuľku a posekala som na drobno chilli papričku.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko som podliala trochou vody a dusila prikryté asi hodinu za občasného premiešania. Priebežne ho treba podliať vždy iba trochou horúcej vody a takmer vydusiť na tuk, v závere má byť len málo šťavy.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked bolo mäsko skoro mäkké, pridala som scedenú pokrájanú zeleninku a dusila som spolu asi 15 minút, zeleninka má zostať trocha al dente, nesmie sa rozvariť - cca 15 minút.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa mäsko so zeleninkou dusilo, na rozpálenom oleji som opražila slovenskú ryžu.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zaliala som ju 1 a 1/2 násobným množstvom vriacej vody /dajte pozor, aby ste sa neobarili, lebo dôjde k prudkému varu!/, osolila a prikryté pokrievkou som dusila na miernom plameni do mäkka - cca 15 minút postačí.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Počas dusenia slovenskej ryže som dokončila mäsko. Pridala som jarnú cibuľku, chilli papričku, zelený hrášok a už som to len prehriala.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do ragú som pridala citronovú šťavu a bolo hotovo.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na tanieri som spravila hniezdo zop slovenskej ryže, ktoré som posypala posekanou petržlenovou vňaťou a do stredu som dala ragú. Chuť ragú má byť jemne sladko-kyslo-slaná a ľahko pikantná. Bezlepková diéta zvolí inú vhodnú bezlepkovú prílohu.

    Pestré ragú so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: