Perníkový koláč
Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý
Autor receptu: fatim
Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického perníku, ktorá Vám
pripomenie babičku.
30 porcií |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Vo veľkej miske alebo hrnci ručne alebo mixérom zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
- Na maslom vytretý a múkou vysypaný veľký plech vylejeme cesto a zahladíme, aby bolo rovnomerné.
Dáme piecť na cca 15 minút alebo kým špáradlo po zapichnutí do koláča nebude suché.
- Zatiaľ čo sa pečie koláč si pripravíme polevu. Na jemnom plameni zohrejeme smotanu na šľahanie. Pozor, aby nevrela a aby sa zospodu nepripálila. Keď sa zo smotany parí, čiže je dostatočne horúca, nasypeme do nej nasekanú čokoládu. Minútu necháme postáť a potom zamiešame. Proces opakujeme, kým čokoláda nebude kompletne roztopená.
- Keď je koláč dopečený a mierne vychladnutý (cca 15 minút), rovnomerne naň nalejeme polevu.
Koláč kľudne podávajte aj za tepla.
Dobru chuť!