Perníkový koláč

Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý

Autor receptu: fatim

Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického perníku, ktorá Vám pripomenie babičku.

30
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vo veľkej miske alebo hrnci ručne alebo mixérom zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
  2. Na maslom vytretý a múkou vysypaný veľký plech vylejeme cesto a zahladíme, aby bolo rovnomerné. Dáme piecť na cca 15 minút alebo kým špáradlo po zapichnutí do koláča nebude suché.
  3. Zatiaľ čo sa pečie koláč si pripravíme polevu. Na jemnom plameni zohrejeme smotanu na šľahanie. Pozor, aby nevrela a aby sa zospodu nepripálila. Keď sa zo smotany parí, čiže je dostatočne horúca, nasypeme do nej nasekanú čokoládu. Minútu necháme postáť a potom zamiešame. Proces opakujeme, kým čokoláda nebude kompletne roztopená.
  4. Keď je koláč dopečený a mierne vychladnutý (cca 15 minút), rovnomerne naň nalejeme polevu. Koláč kľudne podávajte aj za tepla. Dobru chuť!