Perkelt
Perkelt z muflóna a zemiakové gnocchi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli pripravíme
cesto. Urobíme z neho šúľok, ktorý nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky – gnocchi a uvaríme. Gnocchi vložíme do viacej vody, premiešame a ihneď ako vystúpia hore na hladinu ich vyberieme.
- Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Na cesnakovo–cibuľovom základe opražíme na kúsky nakrájané mäso z muflóna, osolíme, okoreníme. Pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom, mäso dusíme domäkka.
- Pred dokončením pridáme smotanu a zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche odobratej šťavy.
- Na uvarené gnocchi dáme kúsok masla, „prehodíme“, pridáme bylinky a servírujeme s perkeltom.
|