Perkelt

Perkelt z muflóna a zemiakové gnocchi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli pripravíme cesto. Urobíme z neho šúľok, ktorý nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky – gnocchi a uvaríme. Gnocchi vložíme do viacej vody, premiešame a ihneď ako vystúpia hore na hladinu ich vyberieme.
  2. Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Na cesnakovo–cibuľovom základe opražíme na kúsky nakrájané mäso z muflóna, osolíme, okoreníme. Pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom, mäso dusíme domäkka.
  3. Pred dokončením pridáme smotanu a zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche odobratej šťavy.
  4. Na uvarené gnocchi dáme kúsok masla, „prehodíme“, pridáme bylinky a servírujeme s perkeltom.