Perkelt z čerstvej hlivy
Autor receptu: brmbuska
4 porcie |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji orestujeme úplne do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku.
- K nej pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú hlivu a premiešame. Hrniec zakryjeme cca na 5 minút.
- Keď hliva pustila šťavu, pridáme soľ, mleté korenie a môžme trochu kmínu. Potom zalejeme vriacou vodou, aby bola hliva akurát pokrytá vodou a hrniec zatvoríme. Na miernom ohni varíme ďalších 20 minút.
- Do zmesi prilejeme smotanu, do ktorej sme vmiešali lyžicu hladkej múky a červenú mletú papriku. Poriadne to aspoň 3 minúty miešame, aby sa to všetko dobre spojilo. Necháme prejsť varom a je hotovo. Podávame s cestovinami alebo maslovými haluškami. Toto množstvo je na cca 4 - 5 porcií.
|