Perkelt z čerstvej hlivy

Autor receptu: brmbuska

4
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme úplne do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku.
  2. K nej pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú hlivu a premiešame. Hrniec zakryjeme cca na 5 minút.
  3. Keď hliva pustila šťavu, pridáme soľ, mleté korenie a môžme trochu kmínu. Potom zalejeme vriacou vodou, aby bola hliva akurát pokrytá vodou a hrniec zatvoríme. Na miernom ohni varíme ďalších 20 minút.
  4. Do zmesi prilejeme smotanu, do ktorej sme vmiešali lyžicu hladkej múky a červenú mletú papriku. Poriadne to aspoň 3 minúty miešame, aby sa to všetko dobre spojilo. Necháme prejsť varom a je hotovo. Podávame s cestovinami alebo maslovými haluškami. Toto množstvo je na cca 4 - 5 porcií.