Pekáč zo záhrady
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.
- Počas varenia zemiakov nakrájame cibuľu, pór a na rozohriatom oleji ich podusíme s rozdrveným cesnakom. Hríby očistíme a rozpolíme, prípadne pokrájame na menšie kúsky. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. To isté spravíme s cuketou. Papriku tiež použijeme nakrájanú.
- Pripravenú zmes vložíme k cibuli do panvice a zľahka premiešame. Do pekáča alebo zapekacej misy dáme zemiaky, na ne pripravenú masu a znova zemiaky. Po povrchu polejeme trochou oleja a vložíme do rúry.
- Pečieme na 250 0C 30 minút. Po vybratí z rúry celú masu opatrne premiešame, dozdobíme paradajkami, petržlenovou a zelerovou vňaťou a posypeme parmezánom.
|