Pekáč zo záhrady

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.
  2. Počas varenia zemiakov nakrájame cibuľu, pór a na rozohriatom oleji ich podusíme s rozdrveným cesnakom. Hríby očistíme a rozpolíme, prípadne pokrájame na menšie kúsky. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. To isté spravíme s cuketou. Papriku tiež použijeme nakrájanú.
  3. Pripravenú zmes vložíme k cibuli do panvice a zľahka premiešame. Do pekáča alebo zapekacej misy dáme zemiaky, na ne pripravenú masu a znova zemiaky. Po povrchu polejeme trochou oleja a vložíme do rúry.
  4. Pečieme na 250 0C 30 minút. Po vybratí z rúry celú masu opatrne premiešame, dozdobíme paradajkami, petržlenovou a zelerovou vňaťou a posypeme parmezánom.