Bravčová pečeň
Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Nakrájala som ju na menšie kocky.
- Pripravila som slaninu a cibuľu, ktoré som nakrájala na malé kocky.
- Slaninu som vypiekla a na získanom tuku som pripravila celé jedlo.
- Pridala som nakrájanú cibuľu.
- K opečenej cibuli som pridala pečeň.
- Paprika a paradajku som nakrájala na kocky.
- Pečeň som posypala mletou červenou paprikou a opiekla.
- Pridala som papriku a paradajku, podusila spolu a potom zaliala troškou vody. Pridala som mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
- Po 20 minútach dusenia je pečeň hotová a pridala som šampiňóny, ktoré nepotrebujú dlhé varenie. Vo vode som vymiešala kukuričný škrob a pridala som ho do jedla spolu so šampiňónmi a cesnakom a chvíľku nechala prejsť varom.
- Napokon som ochutila provensalským korením. Jedlo sa solí až pri servírovaní. Mne tam soľ nechýba, lebo prísady ochutili jedlo dostatočne. Do hotového jedla už odstaveného zo sporáka som pridala maslo a toto som iba nechala svojvoľne roztopiť v horúcom jedle. Maslo chuť jedla zjemní.
- Podávala som so zemiakovým knedlíkom.