Bravčová pečeň

Pečienkový perkelt so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Nakrájala som ju na menšie kocky.
  3. Pripravila som slaninu a cibuľu, ktoré som nakrájala na malé kocky.
  4. Slaninu som vypiekla a na získanom tuku som pripravila celé jedlo.
  5. Pridala som nakrájanú cibuľu.
  6. K opečenej cibuli som pridala pečeň.
  7. Paprika a paradajku som nakrájala na kocky.
  8. Pečeň som posypala mletou červenou paprikou a opiekla.
  9. Pridala som papriku a paradajku, podusila spolu a potom zaliala troškou vody. Pridala som mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
  10. Po 20 minútach dusenia je pečeň hotová a pridala som šampiňóny, ktoré nepotrebujú dlhé varenie. Vo vode som vymiešala kukuričný škrob a pridala som ho do jedla spolu so šampiňónmi a cesnakom a chvíľku nechala prejsť varom.
  11. Napokon som ochutila provensalským korením. Jedlo sa solí až pri servírovaní. Mne tam soľ nechýba, lebo prísady ochutili jedlo dostatočne. Do hotového jedla už odstaveného zo sporáka som pridala maslo a toto som iba nechala svojvoľne roztopiť v horúcom jedle. Maslo chuť jedla zjemní.
  12. Podávala som so zemiakovým knedlíkom.