Tvarohový trhanec

Pečený tvarohový trhanec s čučoriedkami bez lepku

Autor receptu: novalim

Ak máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy obeda.* My vám to chceme uľahčiť a prichádzame so sériou receptov na sladké obedy do krabičky bez lepku pre vás a pre vaše ratolesti. Prvým z nich je tvarohový trhanec bez lepku z našej zmesi na palacinky. Pridať doň môžete rôzne bobuľovité ovocie alebo hrozienka - fantázii sa medze nekladú. Tak dobrú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Obsah oboch vreciek vysypeme do väčšej misy, pridáme vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rozšľahané vajcia. Zalejeme mliekom a dôkladne metličkou vymiešame na hladké cesto. Teraz zľahka primiešame do zmesi aj tvaroh.
  2. Cesto vylejeme do maslom vymastenej zapekacej formy s rozmermi asi 20x25 cm. Do cesta poukladáme umyté a osušené čučoriedky.
  3. Vložíme do rúry vopred rozohriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Na koniec urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, trhanec je hotový.
  4. Vidličkou upečené cesto potrháme a naporciujeme na taniere. Posypeme práškovým cukrom, prípadne pridáme čerstvé bobuľovité ovocie.