Tvarohový trhanec
Pečený tvarohový trhanec s čučoriedkami bez lepku
Autor receptu: novalim
Ak máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy
obeda.* My vám to chceme uľahčiť a prichádzame so sériou receptov na sladké obedy do krabičky bez lepku pre vás a pre vaše
ratolesti. Prvým z nich je tvarohový trhanec bez lepku z našej zmesi na palacinky. Pridať doň môžete rôzne bobuľovité ovocie
alebo hrozienka - fantázii sa medze nekladú. Tak dobrú chuť.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Obsah oboch vreciek vysypeme do väčšej misy, pridáme vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rozšľahané vajcia. Zalejeme mliekom a dôkladne metličkou vymiešame na hladké cesto. Teraz zľahka primiešame do zmesi aj tvaroh.
- Cesto vylejeme do maslom vymastenej zapekacej formy s rozmermi asi 20x25 cm. Do cesta poukladáme umyté a osušené čučoriedky.
- Vložíme do rúry vopred rozohriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Na koniec urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, trhanec je hotový.
- Vidličkou upečené cesto potrháme a naporciujeme na taniere. Posypeme práškovým cukrom, prípadne pridáme čerstvé bobuľovité ovocie.