Pečený patizón v trojobale

dvorka - fotkadvorka, 26. júla 2016
Pečený patizón v trojobale
Foto: dvorka

Je čas rôznej čerstvej zeleniny a aj patizónu, ktorý je u nás vo veľkej obľube. Najradšej máme v trojobale a vyprážaný. Dnes som skúsila prvý krát upiecť takýto patizón v rúre. Mne teda chutil viac ako ten ktorý som robievala doteraz.

15 minút
príprava
23 minút
na 230 °C

Suroviny

 mladý
  z celozrnného chleba

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dva menšie patizóny som nakrájala na 1,5 cm plátky, odkrájala som šupku a vybrala jadierka. Posolila som a položila na papierovú utierku nech sa vyslzia. Pripravila som si múku, môže byť aj hladká pšeničná, 2 vajíčka a strúhanku. Vajíčka som trochu osolila a dobre rozhabarkovala.

  2. 2

    Pripravila som si plech na pečenie s pečiacim papierom, ktorý som potrela olejom. Zapla som rúru na 230 °C. Plátky patizónov som utrela aj zvrchu a začala som s obaľovaním. Najskôr do múky, potom opatrne do vajíčka a nakoniec obaliť v strúhanke. Trochu otrepať a položiť na pripravený plech.

  3. 3

    Vo vyhriatej rúre som piekla z jednej strany 10 minút, potom som všetky kúsky otočila, postriekala olejom, popeprila a znova som dala piecť na 10 minút. Aby som mala patizóny chrumkavé, ešte raz som ich otočila a nechala už vo vypnutej rúre asi 3 minúty. Zatiaľ som pripravila omáčku z jogurtu, kremžskej horčice a prášku zo sušených listov kapucínky. Na obrázku sú už upečené patizóny. Keďže som ich robila prvý krát a nevedela som aké budú, postup som nefotila. Ale ten je vlastne jednoduchý.

    Pečený patizón v trojobale - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Patizón je velká dobrota, upečený jsem ještě neměla, smažený miluji.
Vyzera velmi jedlo, zial tu som patizon este nevidel.