Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: sestrickasilvia

8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme rascu, soľ (cca 5-10g, podľa potreby) a podlejeme olejom.
  2. Na osolené zemiaky pridáme vymrazené, umyté a osolené ryby, ktoré sme nakrájali na polovičku.
  3. Pangasius polejeme smotanou.
  4. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na cca 30 minút na 180-220 stupňov. Zatial umyjeme všetku zeleninu a nakrájame na kocky (okrem karfiolu, kelu a hrášku).
  5. Po 30 minútach pekáč vytiahneme, odstránime alobal.
  6. Na poloupečené ryby nasypeme pripravenú zelenenu. Dáme do pekáča a pečieme do zlata.
  7. Po upečení ihneď podávame.
  8. Dobrú chuť!