Pečená ryba
Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.
- Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.
- Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.
- Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
- Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.
|