Pečená ryba

Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.
  3. Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.
  5. Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
  6. Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.