Pečený zajac

Pečený marinovaný zajac na smotane

Autor receptu: redakcia

Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
105 minút
na 200 °C

Postup

  1. Naporciovaného zajaca nasolíme a poukladáme do pekáča.
  2. V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú červenú papriku, grilovacie korenie a chvíľu restujeme, kým sa paprika pekne rozvonia. Potom primiešame horčicu.
  3. Horčicovou marinádou zajaca dobre potrieme, pekáč zakryjeme potravinovou fóliou a necháme dve hodiny v chlade marinovať.
  4. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z pekáča odložíme potravinovú fóliu, prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 60 minút. Mäso priebežne potierame výpekom.
  5. Po hodinke odokryjeme, zalejeme osolenou smotanou a pečieme ešte 45 minút.