Pečený zajac
Pečený marinovaný zajac na smotane
Autor receptu: redakcia
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.
4 porcie |
15 (+ marinovanie) minút príprava |
105 minút na 200 °C |
Postup
- Naporciovaného zajaca nasolíme a poukladáme do pekáča.
- V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú červenú papriku, grilovacie korenie a chvíľu restujeme, kým sa paprika pekne rozvonia. Potom primiešame horčicu.
- Horčicovou marinádou zajaca dobre potrieme, pekáč zakryjeme potravinovou fóliou a necháme dve hodiny v chlade marinovať.
- Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z pekáča odložíme potravinovú fóliu, prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 60 minút. Mäso priebežne potierame výpekom.
- Po hodinke odokryjeme, zalejeme osolenou smotanou a pečieme ešte 45 minút.