Pečený cícer
Pečený cícer

Pečený cícer

podravka - fotkapodravka, 2. novembra 2017. Komerčný recept.
Pečený cícer
Foto: podravka

Cícer je skvelým doplnkom k zdravej výžive z dôvodu vysokého obsahu bielkovín, sacharidov, vlákniny a niektorých vitamínov a minerálov. Pomáha unožovať hladinu cholesterolu, chráni srdce a udržuje zdravú hladinu cukru v krvi.

4
porcie
55 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

480 g
2 lyžice
1. posyp:
1 lyžička
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
2. posyp:
1 lyžička
1/4 lyžičky
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
3.posyp:
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
1/4 lyžičky
1/4 lyžičky
1/4 lyžičky
1/2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, osušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Pečieme 30 - 40 minút v rúre predhriatej na 200 °C, dokým nebude chrumkavý.

  3. 3

    Upečený cícer rozdelíme do troch misiek, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

  4. 4

    Do každej misky dáme koreniny podľa ingrediencií a poriadne premiešame, aby sa s cícerom prepojili.

  5. 5

    Podávame samostatne ako chuťovku k televízoru alebo pridávame ho do šalátov.

  6. 6

    Rada: Pečený cícer dajte do chladničky, aby vám dlhšie vydržal.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: