Pečený cícer
Foto: podravka
Cícer je skvelým doplnkom k zdravej výžive z dôvodu vysokého obsahu bielkovín, sacharidov, vlákniny a niektorých vitamínov a minerálov. Pomáha unožovať hladinu cholesterolu, chráni Zobraziť celý popisCícer je skvelým doplnkom k zdravej výžive z dôvodu vysokého obsahu bielkovín, sacharidov, vlákniny a niektorých vitamínov a minerálov. Pomáha unožovať hladinu cholesterolu, chráni srdce a udržuje zdravú hladinu cukru v krvi.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
480 g |
|
2 lyžice |
|
1. posyp: | |
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
2. posyp: | |
1 lyžička |
|
1/4 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
3.posyp: | |
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1/4 lyžičky |
|
1/4 lyžičky |
|
1/4 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
Postup
-
1
Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, osušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Pečieme 30 - 40 minút v rúre predhriatej na 200 °C, dokým nebude chrumkavý.
- 3
Upečený cícer rozdelíme do troch misiek, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
- 4
Do každej misky dáme koreniny podľa ingrediencií a poriadne premiešame, aby sa s cícerom prepojili.
- 5
Podávame samostatne ako chuťovku k televízoru alebo pridávame ho do šalátov.
- 6
Rada: Pečený cícer dajte do chladničky, aby vám dlhšie vydržal.
Tiež cícer:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu