Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou fotorecept

shukvacik - fotkashukvacik, 8. februára 2015
Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept)
Foto: shukvacik

Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 240 °C

Postup

  1. 1

    Pekne prerastený bôčik umyjeme, kožu si nakrajame na "šachovnicu" a vložíme na plech kožou na vrch ( ja som použil jánsku misu ) dobre som ho nasolil, potrel pretlačeným cesnakom, pridal mleté čierne korenie a mletú rascu

    Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak som pridal k bôčiku pridal som trochu oleja a dal som piecť na 240°C na 90 minút

    Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa nám bôčik pečie, očistil som si červenú kapustu , ( kapustu ku bôčiku som robil jednoduchú ) nakrájal na drobné rezance , na panvici som si urobil cibuľoví základ s karamelom, pridal kapustu , zalial vodou a nechal dusiť

  4. 4

    Keď máme kapustu mäkkú , pridáme rascu, ocot, soľ ( poprípade ešte cukor ) poprášime trochu hladkou múkou a necháme zredukovať

  5. 5

    Po 90 minútach som bôčik vybral , otočil na druhu stranu, a nechal ešte 30 minút piecť na 220°C

    Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ku pečenému bôčiku a červenej kapuste som dal prílohu parenú knedľu :-)

    Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem Vám dobrú chuť

Diskusia k receptu

gitka61
Pecenemu bociku ,ktory tak uzasne rozvoniava neodola asi nikto. .
Postup ma potesil a klasicka kapusta s knedlou tiez.*****k.
marta23
Je to dobrý recept a sýte, chutné jedlo. Len ja červenú kapustu nepoprašujem múkou. A prečo nazývate (nielen Vy ale aj iní kuchári) jenskú misu jánskou? Nie je to správne. Názov jenská misa je odvodený od nemeckého mesta Jena, kde je rozvinutý sklársky priemysel a kde sa tieto misky a iný podobný teplovzdorný (odolný voči teplu) tovar vyrába.
braxi
krása...piekol si to nezakryté?
tinca
kto môže výborný je aj na studeno,vydarený obed,klasika nesklame:)
boxik
Trojboj môže byť v každej podobe.
zitar
tomuto jedlu sa žiadny rezeň nevyrovná....... podľa mňa, super
aroooo
krásna klasika, ja keď ho obraciam na druhú stranu ho zvyknem narezať na plátky/neodorezať /, a cesnak rozotriem so soľou a mčk a 2-3 PL výpeku a týmto ho natriem aj v zárezoch a nechám dopiecť, takto sa cesnak nespáli a nezhorkne
radox1
k pecenemu masu urcite patri aj nejaka stava.ale aj tento bocik ako asi kazdy je chutny.
1x radox1
evanaaa
Ja mám dobrý kus pekného mäsitého bôčika v mrazničke ale muž si už rozkázal, tak ho na nedeľu vyberiem, len nebude kapusta a knedľa, to bolo minule s kačkou.....ale niečo vymyslím. Robím ho podobne, v pekáči, do jenskej by sa nezmestil. Ale máš to pekne naservírované.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha