Pečený baklažán s cibuľovým pyré fotorecept

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. februára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu. Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do alobalu.

    Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.

    Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu cibuľu na pyré prekrojíme na štvrtiny, naolejujeme a dáme ju piecť do rúry k baklažánu do zlatohneda, zvyšok nasekáme a restujeme, potom rozmixujeme na pyré. Sušené rajčiny nasekáme na širšie rezance. Lístky ligurčeka nakrájame na jemné rezance.

  4. 4

    Upečený baklažán opečieme na suchej panvici odrezanou plochou nadol. Baklažán podávame potretý cibuľovým pyré. Navrch uložíme lupienky z pečenej cibule a nasekané rajčiny s ligurčekom.

    Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist