Pečený baklažán

Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu. Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do alobalu.
  2. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
  3. Jednu cibuľu na pyré prekrojíme na štvrtiny, naolejujeme a dáme ju piecť do rúry k baklažánu do zlatohneda, zvyšok nasekáme a restujeme, potom rozmixujeme na pyré. Sušené rajčiny nasekáme na širšie rezance. Lístky ligurčeka nakrájame na jemné rezance.
  4. Upečený baklažán opečieme na suchej panvici odrezanou plochou nadol. Baklažán podávame potretý cibuľovým pyré. Navrch uložíme lupienky z pečenej cibule a nasekané rajčiny s ligurčekom.