Slané muffiny
Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Autor receptu: ellie17
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie.* Prekvapilo ma, aké
praktické sú tieto malé muffiny: ľahko sa jedia a chutia ako droby bez čriev. Aj bryndza tomu dodala úplne iný šmrnc. Na stole
sa po nich len zaprášilo.
|
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame najemno.
- Nakrájanú slaninu opražíme spolu s cibuľou do zlatista.
- K zemiakom pridáme vajce, krupicu, bryndzu, opraženú cibuľu so slaninou a koreniny. Dobre premiešame.
- Formu na muffiny jemne vymažeme olejom a naplníme pripravenou masou.
- Pečieme v rúre na 200 °C približne 25 minút, kým vrch nezačne zlatnúť.
- Podávame teplé, ideálne s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom.