Slané muffiny

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou

Autor receptu: ellie17

Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie.* Prekvapilo ma, aké praktické sú tieto malé muffiny: ľahko sa jedia a chutia ako droby bez čriev. Aj bryndza tomu dodala úplne iný šmrnc. Na stole sa po nich len zaprášilo.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame najemno.
  2. Nakrájanú slaninu opražíme spolu s cibuľou do zlatista.
  3. K zemiakom pridáme vajce, krupicu, bryndzu, opraženú cibuľu so slaninou a koreniny. Dobre premiešame.
  4. Formu na muffiny jemne vymažeme olejom a naplníme pripravenou masou.
  5. Pečieme v rúre na 200 °C približne 25 minút, kým vrch nezačne zlatnúť.
  6. Podávame teplé, ideálne s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom.