Pečené tvarohové buchty
Foto: olinecka
Fantastické cesto, z ktorého som upiekla výborné buchty. U mňa namiesto váhy hrnček...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 300 ml) |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1,5 ČL |
|
100 ml |
|
0,5 hrnčeka |
|
100 ml (Maresi) |
|
Náplň: | |
250 g |
|
na potretie cesta: | |
(alebo rozpustené maslo) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme 1 PL múky, 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Hladkú a polohrubú múku preosejeme, pridáme soľ, cukor vajíčko, žĺtky, olej a nakoniec nakysnutý kvások. Rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme, nakrájame obdĺžniky, do stredu dáme kôpku ochuteného tvarohu a vyformujeme buchty. Z druhej časti cesta som urobila buchty na pare. Plech alebo tortovú formu vymastíme maslom a poukladáme pripravené buchty. Necháme trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom alebo olejom.
-
2
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Za horúca potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
-
3
Mlieko Maresi, fantastické buchty...
Diskusia k receptu