Foto: brambora
@jerica ma "svojimi" šiškami na FB navnadila. Po telefonáte s mojou mamou, kedy som sa jej "vyžalovala", že mám chuť na šišky, ale ma Zobraziť celý popis@jerica ma "svojimi" šiškami na FB navnadila. Po telefonáte s mojou mamou, kedy som sa jej "vyžalovala", že mám chuť na šišky, ale ma odrádza to množstvo oleja , mi povedala, že akurát čítala v istom časopise recept na pečené šišky. Tak mi celý recept nadiktovala a ja som písala ako drak. Chvalabohu mám hovory zadarmo. :D Všimla som si ale, že už tento recept tu je zverejnený v roku 2011, takže aj časopis to zrejme "odkukal" odniekiaľ. :) Tak aspoň na pripomenutie ho predsa len pridám.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, rozmrveného droždia, lyžičky cukru si urobíme kvások.
-
2
Do misky si odvážime múku, pridáme kryštálový aj vanilkový cukor, štipku soli, žĺtok, roztopené maslo a kvások. Vypracujeme cesto.
-
3
Necháme kysnúť 30 minút.
-
4
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme, nie veľmi na tenko a povykrajujeme kolieska. Ja som mala priemer 6cm.
-
5
Na jedno koliesko dáme lyžičkou hustý džem. Ja som mala domáci višňový.
-
6
Prikryjeme ďalším kolieskom a poriadne boky popritláčame.
-
7
Uložíme na plech a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
-
8
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180-200 C.
- 9
Po upečení ich hneď potrieme rumom a maslom a posypeme práškovým cukrom. Vyšlo mi 26 ks. Chutia úplne rovnako ako vysmážané, len nemáte mastné ústa po nich. :D Odporúčam.
- 9
@jerica vdaka vam som ich upiekla, ste ma inspirovali...
@havino dakujem. hadam raz zo mna nieco bude. :D vyskusajte upiect polovicnu davku z tychto a mozno zjedia aj doma, ked to nebude mastne. ;)
@orchidea clovek je zvyknuty na mastnu sisku a chapem, ze ked ochutna nemastnu, tak sa mu to mozno bude zdat ako buchta. :D Mne pecena buchta chuti trosku inak, toto je proste take ine. Nieco medzi. Treba vyskusat, za to nic nedate. Ked nebude chutit, aspon budete vediet, ze uz to neurobite druhykrat. :D
@gubics dakujem. ak ich budete robit, tak dajte vediet ako chutili.