Pečené prsia na hlivovom krupote

Autor receptu: redakcia

Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky nám nechali toľko vynikajúcich receptov... Keď ich spojím so štýlom modernej gastronómie, aj tí najrozmaznanejší zahraniční hostia sa len oblizujú...

4
porcie
10 minút
príprava
6-7 minút
na 170 °C

Postup

  1. Husacie prsia opláchneme pod studenou vodou a očistíme. Potom ich osušíme a nakrájame kožu do mriežky. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia kožou dolu bez pridania tuku. Pred koncom pečenia pridáme vetvičku rozmarínu na prevoňanie. Potom husacie prsia dáme na malý plech a dopečieme v rúre na 170 stupňov asi 6 – 7 minút.
  2. Na masti orestujeme hlivu a šalotku, pridáme namočené scedené jačmenné krúpy (namočené aspoň 2 hodiny). Krátko orestujeme a zalejeme vývarom. Dusíme asi 8 – 10 minút. Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketku na tenučké rezančeky. Krúpy dusíme domäkka a podlievame vývarom. Pred dokončením ich osolíme a okoreníme. Pridáme maslo na zjemnenie a petržlenovú vňať. Krupoto musí mať vláčnu konzistenciu.
  3. Pri podávaní husacie prsia nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na hotové krupoto. Dozdobíme bylinkami.