Tradičné rusínske jedlo.
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme, podusime, osolíme a nechame vychladnúť. NEMASTIME ICH! Do vychladnutých zemiakov vymiešame tvaroh.
- 2
Vo vlažnom mlieku si rozpustime droždie, pridame do muky spolu zo štipkou soli, smotanou, vymiesime vlačne cesto a hneď rozvaľkame a pokrájame na štvorčeky. POZOR! CESTO NENECHÁVAJTE KYSNUŤ ALE HNEĎ PO VYMIESENI TREBA Z NIM PRÁCOVAŤ!
- 3
Štvorčeky plníme náplňou a zlepime ich do trojuholníka alebo obdlžnika a vypražame na rozpálenom oleji.
- 4
Podávame s acidkom alebo kyslou smotanou. Dobru chuť!
Tiež pečené pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu