Pečené pirohy
Pečené pirohy

Pečené pirohy

gurman01 - bez fotkygurman01, 11. februára 2021
Pečené pirohy
Foto: gurman01

Tradičné rusínske jedlo.

Suroviny

1Kg
1 kocka
Trochu
3
Naplň:
Cca 0,5 kg
250g




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme, podusime, osolíme a nechame vychladnúť. NEMASTIME ICH! Do vychladnutých zemiakov vymiešame tvaroh.

  2. 2

    Vo vlažnom mlieku si rozpustime droždie, pridame do muky spolu zo štipkou soli, smotanou, vymiesime vlačne cesto a hneď rozvaľkame a pokrájame na štvorčeky. POZOR! CESTO NENECHÁVAJTE KYSNUŤ ALE HNEĎ PO VYMIESENI TREBA Z NIM PRÁCOVAŤ!

  3. 3

    Štvorčeky plníme náplňou a zlepime ich do trojuholníka alebo obdlžnika a vypražame na rozpálenom oleji.

  4. 4

    Podávame s acidkom alebo kyslou smotanou. Dobru chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia