Pečené pirohy plnené s feta syrom fotorecept
Foto: palokuchki
Tieto pirohy su velmi chutne teple, ale aj studene. Su vhodne na posedenie s priatelmi pri vine ale aj pive.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv som si vyslahala samotne maslo. Potom som k nemu pridala jogurt, sol a vsetko som spolu premiesala.
-
2
Na koniec som pridala muku rozmiesanu s praskom do peciva. Spracovala som hladke cesto, ktore som zabalila do folie a ulozila na 1/2 hodinu do chladnicky.
-
3
Medzitym som si pripravila plnku. Feta ktoru som si spravila pred dvoma mesiacmi je uz pekna vyzreta. Roztlacila som ju tlacitkom na zemiaky, pridala som rozslahane vajicko a korenie. Moja feta je dost slana, nebolo ju treba solit. Do plnky sa moze pouzit tiez bryndza.
-
4
Odlezane cesto som rozvalkala na hrubku asi 3 mm. Okruhlou formickou som ho povykrajovala a na kazdy kusok som dala za malu lyzicku plnky.
-
5
Pirohy som prehla na polovicku, dobre uzavrela a vrchnu cast som potrela rozslahanym vajickom. Pirohy som piekla vo vyhriatej rure 200C 15 minut.
Trvalo to skoro dva mesiace aby feta vyzrela, ale teraz je vynikajuca. Ja mam doma vela mlieka, okolo 10 lirov denne, tak niekedy robim z neho syry a niekedy mlieko dostanu prasiatka. @marijanka712 , neviem aky myslis, aky je to smotanovy jogurt, ale urcite mozes pouzit obycajny prirodny jogurt bez prisad.