Pečené mäso
Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej
Autor receptu: tvvarecha
Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso
s veľmi
zaujímavými surovinami ako gaštany, hrušky či kukurica...
20 minút príprava |
60 minút na 190-200 °C |
Postup
- Panenku a kuracie mäso odblaníme a nakrájame na polovice. Osolíme, pridáme mletú červenú papriku.
- Panenku prudko opečieme na bravčovej masti, aby sa uzavrela. Položíme na alobalom pokrytý plech, na ktorom už máme pripravenú nakrájanú cibuľu. Mäso podlejeme výpekom z panenky a pridáme kuracie prsia a stehná.
- Každý kus mäsa potrieme roztlačeným cesnakom, poukladáme na to gaštany, hrušky a po bokoch rozpolené klasy kukurice.
- Polejeme ešte olivovým olejom a na vrch položíme plátky masla.
- Poriadne to zabalíme do alobalu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 až 200 °C. Pečieme hodinu.