Kuracie mäso
Pečené kurča s paprikovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Prsia a stehná osolíme, okoreníme a opečieme v ohňovzdornom hrnci na troche oleja.
- Preložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, pečieme prikryté približne 30 minút (podľa veľkosti kúskov mäsa, mäso musí byť prepečené).
- Medzitým nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a orestujeme ich na troche oleja. Pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, nakrájanú červenú papriku a zalejeme vývarom. Povaríme približne 15 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme kyslú smotanu. Rozmixujeme a omáčku prepasírujeme.
- Do hotovej omáčky pridáme upečené mäso. Podávame s uvarenými špeclami alebo širokými rezancami.
|