Kuracie mäso

Pečené kurča s paprikovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Prsia a stehná osolíme, okoreníme a opečieme v ohňovzdornom hrnci na troche oleja.
  2. Preložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, pečieme prikryté približne 30 minút (podľa veľkosti kúskov mäsa, mäso musí byť prepečené).
  3. Medzitým nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a orestujeme ich na troche oleja. Pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, nakrájanú červenú papriku a zalejeme vývarom. Povaríme približne 15 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme kyslú smotanu. Rozmixujeme a omáčku prepasírujeme.
  4. Do hotovej omáčky pridáme upečené mäso. Podávame s uvarenými špeclami alebo širokými rezancami.