Foto: bubelka
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa vydarilo. Tu je recept.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karé si umyjeme a očistíme. Potom ho celé nasolíme, nakoreníme, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.
- 2
Opečené vyberieme a preložíme do pekáča, podlejeme výpekom a troškou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút na 200 °C.
- 3
Kým sa nám mäsko pečie, pripravíme si zeleninu. Oškrabeme a nakrájame zemiaky, nakrájame cuketu aj so šupkou, cibuľu, papriku a šampiňóny na kocky. Všetko spolu zmiešame v jednej miske a posolíme.
- 4
Po 30 minútach mäso vyberieme z trúby, obložíme ho zeleninou a zemiakmi a dáme znovu piecť na 40 - 60 minút. teplotu môžeme znížiť na cca 180 °C. Keď je hotové, podávame. Ideálne je s kyslými uhorkami, ale aj s paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu