Pečené karé s zeleninou

bubelka - fotkabubelka, 19. októbra 2014
Pečené karé s zeleninou
Foto: bubelka

Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa vydarilo. Tu je recept.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 - 1 kg
1 kg
1 ks
1 ks
100 g
3 - 5 ks
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Karé si umyjeme a očistíme. Potom ho celé nasolíme, nakoreníme, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Opečené vyberieme a preložíme do pekáča, podlejeme výpekom a troškou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút na 200 °C.

  3. 3

    Kým sa nám mäsko pečie, pripravíme si zeleninu. Oškrabeme a nakrájame zemiaky, nakrájame cuketu aj so šupkou, cibuľu, papriku a šampiňóny na kocky. Všetko spolu zmiešame v jednej miske a posolíme.

    Pečené karé s zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Po 30 minútach mäso vyberieme z trúby, obložíme ho zeleninou a zemiakmi a dáme znovu piecť na 40 - 60 minút. teplotu môžeme znížiť na cca 180 °C. Keď je hotové, podávame. Ideálne je s kyslými uhorkami, ale aj s paradajkou.

    Pečené karé s zeleninou - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
kare v kuse som este nepiekla, ale preco nie, ked sa dobre napacuje a predpecie,, paci sa mi aj ten prilohovy mix




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia